ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για «τρομο-δέματα»: Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία

Κικίλιας για «τρομο-δέματα»: Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία

Ειδήσεις | Βασίλης Κικίλιας: «Υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα», δήλωσε την Παρασκευή (17/03/2017) ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τα περιστατικά με τα «τρομο-δέματα» που απεστάλησαν τόσο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όσο και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό της εργαζόμενης στα γραφεία του ΔΝΤ και σημείωσε: «Έχω πει ότι εκεί που δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και η ελευθερία είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας».

Ο ίδιος είπε ότι και ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν θέλει να κάνει σχόλιο την ώρα που η έρευνα των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. «Όμως, πρέπει να γίνουν πολλά και περιμένουμε να τα δούμε να γίνονται», πρόσθεσε.

Για τη διαπραγμάτευση

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Κικίλιας είπε: «Η κυβέρνηση έλεγε πως είναι αδύνατα τα πλεονάσματα του 3,5% μετά το 2018. Τα δέχτηκε και με το παραπάνω. Παραδέχονται τώρα ότι τα αντίμετρα που θα φέρουν θα είναι για το ποσοστό πάνω από 3,5% που μπορεί να πιάσει η οικονομία -με τις παρούσες συνθήκες που είναι τραγικές- από το 2018 και μετά. Δηλαδή, θα μας χρεώσουν 3,6 δισ. που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι και αν υπάρξει πάνω από 3,5% πλεόνασμα θα πάει ως αντίμετρα. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν».

Επίσης, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η ποσοτική χαλάρωση πάει όλο και πιο πίσω «αν δεν έχει τιναχτεί ήδη στον αέρα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την ελληνική κοινωνία. Επανέλαβε, δε, τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες στην ΚΟ της ΝΔ, ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση και πως «αν είχαμε κανονική κυβέρνηση με σχέδιο, στόχευση και στρατηγική, η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερο σημείο».

Ανέφερε, δε, ότι υπάρχει διαφορετική στόχευση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών υπογράμμισε πως θέση της ΝΔ είναι «όλα στο φως και όλα ανοικτά». «Λέμε "ναι" σε προανακριτικές, αλλά να εξετάσουμε και την περίοδο μέχρι σήμερα. Την προανακριτική που έχουμε ζητήσει για το πώς οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο και σε κλειστές τράπεζες ακόμα την περιμένουμε. Στήνουν επικοινωνιακά σόου και λάσπης για να θολώσουν την εικόνα. Σε αυτό δεν θα τους ακολουθήσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Ρoή Ειδήσεων