ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε έτοιμοι να χρεοκοπήσουμε»

«Είμαστε έτοιμοι να χρεοκοπήσουμε»
Ο κ. Μάνος καταδίκασε την κίνηση του πρωθυπουργού να πάει στη Θεσσαλονίκη κινητοποιώντας 7.000 αστυνομικούς...

«Όταν ήρθε η σημερινή κυβέρνηση, παρέλαβε μια δραματική κατάσταση και ένα χρέος 270 δισ. Σήμερα, μετά από όσα έκανε μέχρι τώρα για να μας σώσει, χρωστάμε 370 δισ. και με το ρυθμό που κινείται σε λίγο καιρό θα φτάσουμε τα 450 δισ. Ήταν καλό αυτό για την Ελλάδα;», αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος σε συνέντευξή του στο Βήμα fm.

Ο κ. Μάνος καταδίκασε την κίνηση του πρωθυπουργού να πάει στη Θεσσαλονίκη κινητοποιώντας 7.000 αστυνομικούς, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση «πρέπει να κόψει απολύτως κάθε δαπάνη που δεν είναι απαραίτητη για την κοινωνική ζωή. Η κυβέρνηση να αποφασίσει να κάνει τη δουλειά της. Γιατί όσο δεν το κάνει, πληρώνει λεφτά που δεν έχει και δανείζεται και με αυτό μας τα φορτώνει σε εμάς, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας».

Ερωτηθείς για τις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων, είπε ότι «υπάρχει μια θεωρία που καλλιέργησε τότε ο διάδοχός μου ο κ. Παπαντωνίου και μετά από αυτόν ο κ. Αλογοσκούφης. Αυτή της άθλιας ήπιας προσαρμογής». Όπως είπε χαρακτηριστικά «από την πολλή προσαρμογή δεν προσαρμόσαμε τίποτα και είμαστε τώρα έτοιμοι να χρεοκοπήσουμε».

Ερωτηθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους, απάντησε «το αν κόπηκε ο μισθός του κατά 50% το δέχομαι, αλλά οι δαπάνες αυξήθηκαν. Τώρα, αν αυτές οι δαπάνες αυξήθηκαν γιατί οι κύριοι υπουργοί τους έδιναν πλασματικές υπερωρίες ή τάχα εκτός έδρας για να καλύψουν το 50%, εγώ δεν το έχω δει, αλλά σας βεβαιώνω ότι το υποπτεύομαι.

Βγήκε προχθές ο κ. Λοβέρδος και είπε ότι δεν θα ξαναπάρει γιατρούς, γιατί έχουμε τρεις φορές περισσότερους γιατρούς απ’ ό,τι ο ΟΟΣΑ κατά μέσο όρο. Αν δεν βάλουμε μυαλά, οι κύριοι αυτοί που σήμερα παριστάνουν την κυβέρνηση, θα μας διαλύσουν».

Αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις, πρότεινε: «Ο κ. Βενιζέλος, αντί να κόψει τις επιχορηγήσεις των κομμάτων, που όπως έχω πολλές φορές γράψει είναι 14 φορές περισσότερες ανά ψήφο απ’ ό,τι στη Γερμανία (παίρνει μέτρα για τις συντάξεις). Θέλετε να εξηγήσετε στον συνταξιούχο πώς είναι λογικό η Ν.Δ. να παίρνει από τους Έλληνες φορολογούμενους μεγαλύτερη επιχορήγηση από το CDU στη Γερμανία;».