ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με δίωξη κινδυνεύει ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου

Με δίωξη κινδυνεύει ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Το ενδεχόμενο άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ν. Αγγελάρα για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση και δημοσίευση τη

Το ενδεχόμενο άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ν. Αγγελάρα για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση και δημοσίευση της απόφασης σχετικά με την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση των σχολικών βιβλίων, μελετά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη επιστολή με την οποία ζητά εξηγήσεις τόσο για την υπόθεση αυτή όσο και για άλλες καταγγελλόμενες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στις οποίες υπήρξε καθυστέρηση από τον κ. Αγγελάρα στην έκδοση απόφασης.
Στην επιστολή επισυνάπτεται τόσο η σχετική αναφορά της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου όσο και τα ημεροχρονολογικά στοιχεία που του έχει αποστείλει για την πορεία της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι, αργά χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Αγγελάρας με γραπτή δήλωσή του διαμήνυσε ότι ενήργησε με βάση την αρχή της νομιμότητας, ότι η απόφαση ελήφθη σε «παραδεκτό χρόνο», και ότι για όλα αυτά η υπουργός Παιδείας είχε ενημερωθεί εγκαίρως (γραπτώς και προφορικώς).