ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters - Διακήρυξη Ρώμης: Δεν θα εκβιαστούμε από τις ελληνικές αντιρρήσεις

Reuters - Διακήρυξη Ρώμης: Δεν θα εκβιαστούμε από τις ελληνικές αντιρρήσεις

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με το Reuters, οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την διακήρυξη της Ρώμης, με την Ελλάδα να επιμένει στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει, για ανάγκη ανάδειξης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου.

«Οι διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης έληξαν και το κείμενο οριστικοποιήθηκε από την ΕΕ των 27», ανέφερε πηγή του Reuters στην ΕΕ, προσθέτοντας πως «μόνο η Ελλάδα έχει μια γενική επιφύλαξη σχετικά με το κείμενο».

Η Ελλάδα επιθυμεί στο κείμενο της Ρώμης να διευκρινίζεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ίδια στιγμή μάλιστα που διεξάγονται οι ξεχωριστές συνομιλίες για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Το ζήτημα που έχει θέσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, μπορεί να λυθεί μόνο στο υψηλότερο επίπεδο και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα είναι παρών στη Ρώμη, ενώ την ίδια στιγμή πηγές των Βρυξελλών αφήνουν να εννοηθεί ότι οι «επιδιώξεις» της Αθήνας να λήξουν τις διαπραγματεύσεις με του δανειστές, μέσα από τις διαβουλεύσεις της Ρώμης, δεν πρόκειται να γίνει.

Συγκεκριμένα το Reuters επικαλείται διπλωμάτη της ΕΕ ο οποίος είπε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Αθήνας να κερδίσει επιρροή στις διεθνείς συνομιλίες για το χρέος καθυστερώντας τη Διακήρυξη της Ρώμη, δεν πρόκειται να επιτύχει: «Δεν θα εκβιαστούμε από ένα κράτος μέλος που συνδέει ένα θέμα της ΕΕ με ένα εντελώς διαφορετικό».

Σχετικές ειδήσεις