ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Φυγομαχούν Μητσοτάκης, Γεννηματά – Οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους

Τσίπρας: Φυγομαχούν Μητσοτάκης, Γεννηματά – Οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους

«Αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν είχε υπάρξει ποτέ η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο του 2015», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην απουσία από την αίθουσα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι επέλεξαν να φυγομαχήσουν. «Η κ. Γεννηματά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα», είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου. «Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός. Ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος, «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα», κάνοντας έτσι λόγο για επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε «βαρύτατη πολιτική ευθύνη σε όσους πέρασαν τη διάταξη για ασυλία υπουργών που έβλαψαν τη χώρα». Σημείωσε όμως πως αυτή η «συνταγματική ασπίδα που προστατεύει τη διαπλοκή» δεν καλύπτει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι από την έρευνα μπορεί να προκύψουν άλλα αδικήματα, ενώ είπε πως η ψήφος των δύο κομμάτων υπέρ της προανακριτικής είναι καλοδεχούμενη, «αλλά δεν ξεπλένει κανέναν. Το μεγαλύτερο έγκλημά τους είναι η τοξικότητα με την οποία διαπότισαν την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στην πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής, είπε πως η συζήτηση αφορά τον κ. Παπαντωνίου και έχει ως αφετηρία έξι δικογραφίες, στις οποίες περιγράφεται με λεπτομέρεια η τεράστια ζημία για το ελληνικό Δημόσιο από σειρά συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα.

Κλείνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε πως «όσο έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους»!

Σχετικές ειδήσεις