ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή επιστολή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των βουλευτικών προνομίων

Ανοικτή επιστολή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των βουλευτικών προνομίων

Ειδήσεις | Βουλευτικά προνόμια: Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, βρίσκεται η ανοικτή επιστολή που τους κοινοποίησαν την Τετάρτη (29/03/2017) έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τους ζητούν να προχωρήσουν στην περαιτέρω μείωση των βουλευτικών προνομίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι βουλευτές της συμπολίτευσης επισημαίνουν ότι «τα βουλευτικά προνόμια, οικονομικά και άλλα, δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που θα έπρεπε προκειμένου να αρχίσει να ανακτά ο λαός την εμπιστοσύνη του στο κοινοβουλευτικό σύστημα».

«Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς δώσει το παράδειγμα του περιορισμού των οικονομικών απολαβών και προνομίων μας», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Προτείνουν δε: «Μείωση κατά μέσον όρο 50% των συντάξεων που παίρνουν βουλευτές και πρώην υπουργοί, μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης "κατά εύλογο ποσοστό", φορολόγηση της αποζημίωσης με τους ίδιους συντελεστές που φορολογούνται και οι υπόλοιποι πολίτες, περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται σε βουλευτές και λοιπά πολιτικά πρόσωπα (εν ενεργεία και πρώην), υλοποίηση παλαιότερης πρότασης του πρωθυπουργού «να μην παραχωρούνται αυτοκίνητα στους βουλευτές».

Τη συγκεκριμένη επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Άννα Βαγενά, Γ. Δημαράς, Κ. Δουζίνας, Δημ. Εμμανουηλίδης, Ευαγγελία Καρακώστα, Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, Αθ. Μιχελής, Αθ. Παπαδόπουλος, Ι. Σαρακιώτης, Μπέττυ-Ελισσάβετ Σκούφα και Ελένη Σταματάκη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

Σχετικές ειδήσεις