ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έχουν χαμένα!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έχουν χαμένα!
Με καθυστέρηση μιας ώρας και είκοσι λεπτά ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ...

Του Κώστα Τζεβελέκου

Με καθυστέρηση μιας ώρας και είκοσι λεπτά ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της Γερουσία στη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας λένε οι ίδιοι οι βουλευτές η σημερινή συνεδρίαση θα τραβήξει σε χρόνο γιατί έκτος από το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας τοποθετήθηκαν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και ενδέχεται να μιλήσει και ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρέππας .

Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο οι βουλευτές.

Μερικοί από αυτούς που θα τοποθετηθούν μας είπαν ότι θα ασκήσουν σκληρή κριτική.

Αναμένουμε να το δούμε.

Νωρίτερα στα πηγαδάκια η κ. Βάσω Παπανδρέου μιλούσε με βουλευτές που συζητούσαν για τα συνταξιοδοτικά τους όχι σε σχέση με τη βουλευτική τους ιδιότητα, αλλά για το πρότερο επάγγελμα που ασκούσαν. Οι βουλευτές ανησυχούσαν για το κατά πόσο θα κοπούν οι συντάξεις τους.

Η κ. Παπανδρέου τους είπε χαρακτηριστικά : «Δεν γνωρίζετε τι έρχεται το 2012».

Πάντως οι περισσότεροι βουλευτές ήταν προβληματισμένοι ότι το χρέος των 350 δισ. ευρώ δεν είναι πια διαχειρίσιμο.

Μάλιστα τόνιζαν ότι το ΔΝΤ μέχρι σήμερα έχει κάνει παρεμβάσεις σε 202 χώρες στο κόσμο όπου τελικά οι περισσότερες καταστράφηκαν.

Οι βουλευτές που θα πάρουν το λόγο στη σημερινή συνεδρίαση θα καταγγείλουν την κυβέρνηση ότι έχει καθυστερήσει απελπιστικά προκειμένου να υλοποιήσει τις αποφάσεις της.

Εάν κανείς τώρα παρατηρήσει τις θέσεις που κάθονται οι βουλευτές μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας θα καταλάβει τα κλαμπ που έχουν δημιουργηθεί εντός του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών καθότανε με την κυρία Μιλένα Αποστολάκη και συζητούσαν έντονα μεταξύ τους . Στη παρέα προστέθηκε ο Δημήτρης Λιντζέρης ο Κώστας Κάρταλης και ο υφυπουργός άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, όλοι γνωστοί για τις άριστες σχέσεις που διατηρούν με τον κ. Βενιζέλο.

Η κ. Βάρτζελη που είναι προσωπάρχης του Μάξιμου κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Ξυνίδη ώστε να συζητήσει μαζί του τα διάφορα θέματα.

Η γνωστή δημοσιογράφος για τις περιηγήσεις της ανά τον κόσμο κ. Μάγια Τσόκλη έδωσε ένα ραβασάκι στον υπουργό εσωτερικών κ. Καστανίδη και έφυγε χαρούμενη ( ίσως πήρε θετική απάντηση στο αίτημα της).

Ένα άλλο κλαμπ ήταν στην απέναντι αίθουσα όπου κάθονταν ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο υπουργός Ενέργειας κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Μόσιαλος κάθονταν στα τελευταία έδρανα συζητώντας με γνωστούς δημοσιογράφους .

Οι περισσότεροι βουλευτές της επαρχίας που δεν συμμετείχαν στην ΔΕΘ μας έλεγαν ότι χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση των μέτρων έκλεισαν τα κινητά τους ώστε να μην πάρουν θέση στους δημοσιογράφους που τους έψαχναν.

Έδιναν τα συγχαρητήρια τους που βγήκε στο Mega ο κ. Ρέππας και τους « ξελάσπωσε» όλους.