ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος από Μεσολόγγι: Μας εμπνέει και μας διδάσκει η θυσία των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Παυλόπουλος από Μεσολόγγι: Μας εμπνέει και μας διδάσκει η θυσία των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Μηνύματα προς την Τουρκία και την Ευρώπη έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά την παρέλαση για την 191η επέτειο της εξόδου της ηρωικής φρουράς του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παυλόπουλου:

«Η Θυσία και η Ιερή Μνήμη των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" μας εμπνέει και μας διδάσκει στο διηνεκές, ιδίως δε στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία, μεταξύ άλλων και ότι:

Πρώτον, για μας, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι, κυριολεκτικώς, βιωματική κατάσταση. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να υπάρξουμε, να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διαφυλάξουμε την Ιστορία μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί.

Δεύτερον, αυτό το αίσθημα Ελευθερίας μας οδηγεί να υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και τρίτον, παίρνοντας το γνήσιο μήνυμα των Φιλελλήνων της εποχής της ηρωικής Εξόδου, οι Εταίροι μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να δεχθούν ότι η Ευρώπη δεν θα ήταν ποτέ η ίδια δίχως την Ελλάδα, το Πνεύμα της, την Ιστορία της αλλά και την σύγχρονη συμβολή της για την πραγμάτωση του Ευρωπαϊκού Οράματος, την οποία εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε και να εντείνουμε στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ