ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μόνο με θέσεις εργασίας θα μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μόνο με θέσεις εργασίας θα μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η τάση μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της ΟΝΝΕΔ.

Όπως τόνισε, αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί μόνο μέσα από «μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται, ευημερεί και η οποία μπορεί να δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης για αυτήν τη νέα γενιά, η οποία είναι η καλύτερα καταρτισμένη νέα γενιά που είχαμε ποτέ στην ιστορία της χώρας μας».

«Κινδυνεύει, όμως, να είναι μία νέα γενιά η οποία, αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αυτόν τον τρόπο, να είναι φτωχότερη και κυρίως, πιο απελπισμένη από την προηγούμενη γενιά των πατεράδων και των μανάδων σας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο για εμένα, δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος είπε με έμφαση πως οι πολιτικές του κόμματός του απευθύνονται στη νέα γενιά».

Επ’ αυτού πρόσθεσε ότι «οι θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θέλουμε να δημιουργήσουμε, απευθύνονται πρωτίστως στη νέα γενιά. Οι τολμηρές αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από το σχολείο και καταλήγοντας μετά στα πανεπιστήμια, απευθύνονται στη νέα γενιά. Οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη δια βίου μάθηση και στην κατάρτιση, έτσι ώστε η νέα γενιά να προσαρμόζεται συνέχεια στις ανάγκες μίας αγοράς εργασίας που μεταβάλλεται συνέχεια, απευθύνονται στη νέα γενιά. Η εξοικείωση της χώρας και η δυνατότητά της να κάνει το νέο, μεγάλο ψηφιακό άλμα, έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένη και να παρακολουθεί από κοντά τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις, απευθύνονται πρωτίστως στη νέα γενιά».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΔΑΠ θα είναι και πάλι η μεγάλη νικήτρια στις φοιτητικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες ημέρες. Κάλεσε, όμως, τη νεολαία να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων που θα ακολουθήσουν προκειμένου, όπως υπογράμμισε, να έρθει η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και ταυτόχρονα οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας να γίνουν κυρίαρχες στη νέα γενιά.

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η νεολαία μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, αυτήν την μεγάλη πολιτική αλλαγή … Όσο με ενδιαφέρει η εκλογική νίκη, άλλο τόσο με ενδιαφέρει η ιδεολογική νίκη. Και η κυριαρχία των ιδεών μας, κυρίως, στη δική σας τη γενιά, ώστε να μην ξαναβρεθούμε, ποτέ ξανά στη χώρα, να δούμε ελκυστικά ιδέες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, έστω και αν αυτές μπορεί να έχουν ένα σύγχρονο περιτύλιγμα», πρόσθεσε επίσης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την σημασία που είχε η απόφασή του για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ αφού ήδη, όπως επισήμανε, μέσα από το ιδρυτικό Συνέδριο νέα παιδιά ήρθαν κοντά στη ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κωνσταντίνος Δέρβος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόσο για τη δική του, όσο και συνολικά για την υποστήριξη του κόμματος, στην οργάνωση.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ρoή Ειδήσεων