ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η «Μητέρα των Μαχών» - Στις 18 Μαΐου ψηφίζονται τα νέα μέτρα

Βουλή: Η «Μητέρα των Μαχών» - Στις 18 Μαΐου ψηφίζονται τα νέα μέτρα

Βουλή | Νέα μέτρα: Με τη διαδικασία του επείγοντος εισάγονται στις 15 Μαΐου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση τα νέα μέτρα και τα αντίμετρα που οδηγούν στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και αφορούν στη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή (12/05/2017).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σημείωσε πως η διαδικασία της συζήτησης των νέων μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεδριάσεις και στις 17 και 18 Μαΐου θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καμία διαρροή δεν θα υπάρξει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα.

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης, «όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και το χρέος», σημειώνοντας ότι «έτσι και αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα ενημερώσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης απάντησε «όλα θα γίνουν».

«Περιμένετε διαρροές;», ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης.

«Όχι απλώς δεν περιμένουμε καμία διαρροή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα, από τα οποία κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα έχουν απώλεια» απάντησε ο κ. Βούτσης και προσέθεσε: «Η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα φορολογικά».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις