ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τα μέτρα που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, για την προστασία των ελευθέρων επαγγελματιών, παρουσίασε το Σάββατο (13/05/2017) ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας, παράλληλα, σφοδρή επίθεση εναντίον τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Θέλουμε ένα διαφορετικό μείγμα με τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Η ΝΔ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Θα προχωρήσουμε στην μείωση από το 20% στο 9% της εισαγωγικής φορολογίας, η οποία σε συνδυασμό με μια σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα δώσει ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε ελεύθερους επαγγελματίες, στα Πετράλωνα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραβίασε όλες τις "κόκκινες" γραμμές της, τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Με το νέο μνημόνιο θίγονται οι πιο αδύναμοι μέσα από την μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου».
Και πρόσθεσε: «Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο για να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που βαδίζουμε σήμερα. Δε δέχομαι ένα κράτος που τιμωρεί τον πολίτη, επειδή είναι πετυχημένος».

«Προσπαθεί η κυβέρνηση να “χτίσει” ένα καινούργιο success story όταν έχει συντελεστεί μια καταστροφή στην παραγωγική Ελλάδα, πανηγυρίζοντας για τα αυτονόητα. Ενδεχομένως η Ελλάδα να βγει στις αγορές, να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όταν η πραγματική εικόνα της χώρας είναι τραγική. Η κυβέρνηση κάνει τα αυτονόητα, με την χώρα να πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις