Τι συζήτησε ο Κοτζιάς με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Τι συζήτησε ο Κοτζιάς με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Νίκος Κοτζιάς: Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, είχε το Σάββατο (13/05/2017) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Κινέζου ΥΠΕΞ στην Αθήνα όπου κηρύχθηκε η έναρξη του Φόρουμ της πρωτοβουλίας του Ν. Κοτζιά Ancient Civilizations Forum με τη συμμετοχή 10 χωρών.

Ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του ενημέρωσε τον ομόλογό του ότι για το Ancient Civilizations Forum εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν η Αρμενία, η Χιλή, η Ινδονησία, η Νικαράγουα και η Γουατεμάλα κάτι που σηματοδοτεί τη χρησιμότητα του διαλόγου και την σημασία που δίνει η διεθνής κοινότητα σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γουάνγκ Γι απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί το Πεκίνο, με τον κ. Κοτζιά να αποδέχεται την πρόσκληση λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει την επίσκεψή του με την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας-Πεκίνου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για το Νίκο Κοτζιά