Δημοσκόπηση - κόλαφος για την κυβέρνηση: Οι πολίτες απορρίπτουν την «περήφανη διαπραγμάτευση»

Δημοσκόπηση - κόλαφος για την κυβέρνηση: Οι πολίτες απορρίπτουν την «περήφανη διαπραγμάτευση»

ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΚΗ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: «Χαστούκι» συνιστά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (15/05/2017) για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» και καταδεικνύει την απογοήτευση των Ελλήνων με φόντο την ψήφιση και εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30% έναντι 20% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι μια διαφορά που παγιώνεται στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Ποτάμι 7%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5%. Οι «αδιευκρίνιστες» ψήφοι ανέρχονται στο 24%, ενώ «αποχή», «άκυρο», «λευκό» συγκεντρώνουν το 17%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει «υψηλή» πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% «μέση», το 9% «χαμηλή» και το 79% «μηδενική».

Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, έξι στους δέκα ερωτηθέντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

DIMOSKOPISI

Πηγή πίνακα: Εφημερίδα των Συντακτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «Μνημόνιο 4» είναι εδώ: Τσίπρας και Λαγκάρντ υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων

Το «Μνημόνιο 4» είναι εδώ: Τσίπρας και Λαγκάρντ υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων

Περισσεύει η απογοήτευση...

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που επικρίνουν τη νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Ενδεικτικά, περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή». Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα».

Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως «ναι» και το 7% «Δ.Ξ/Δ.Α.».

Εξάλλου, η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 24% ότι «θα μείνει ίδια», το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» και το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α.». Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, «θα μείνει ίδια» το 34% και θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» το 7%. Το 3% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α.».