ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Μητσοτάκης: Η κλιματική αλλαγή δεν είναι θεωρία συνωμοσίας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Μητσοτάκης: Η κλιματική αλλαγή δεν είναι θεωρία συνωμοσίας

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: «Το κλίμα αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Αυτό δεν το αμφισβητεί σχεδόν κανείς στην επιστημονική κοινότητα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του για τη σημερινή (05/06/2017) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας και δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό ανταγωνισμό», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει δε: «Γι’ αυτό και η συμφωνία των Παρισίων ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. Ελπίζω στο προσεχές μέλλον να υπάρχουν ακόμα περιθώρια οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους».

«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τη συμφωνία, όπως εξάλλου πράττει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών», καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις