ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: «Παγίδες θανάτου» στο διαδίκτυο για τους νέους

Νικολόπουλος: «Παγίδες θανάτου» στο διαδίκτυο για τους νέους

«Μπλε φάλαινα» και «choking game» απειλούν μεγάλα τμήματα του νεολαιίστικου πληθυσμού.

Ζήτημα μείζονος σημασίας και βασική προτεραιότητα του Υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί το κεφάλαιο της προστασίας των ανηλίκων εν γένει και ειδικότερα η αποτροπή κινδύνων που ελλοχεύουν κατά τη χρήση του διαδικτύου.

Αυτό τονίζεται σε απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα, προς τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος με ερώτησή του είχε αναφερθεί στις «παγίδες θανάτου» που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για τους νέους από κάποια επικίνδυνα «παιχνίδια», όπως το «choking game».

Η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, καθώς οι διαδικτυακές απειλές διογκώνονται και απειλούν ευθέως μεγάλα τμήματα του νεολαιίστικου πληθυσμού. Μάλιστα, έχει έρθει στην «επιφάνεια» και ένα άλλο επικίνδυνο «παιχνίδι» που αποκαλείται «μπλε φάλαινα».

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτούσε σε ποιες στοχευμένες ενέργειες έχει προχωρήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την προστασία των παιδιών από τις παγίδες που παραμονεύουν στο διαδίκτυο, αλλά και εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο και εξειδικευμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του είδους της απειλής με τη μορφή παιχνιδιών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Υπουργείο, μέχρι τις 18 Απριλίου κανένα περιστατικό που σχετίζεται με το «choking game» δεν είχε εντοπιστεί στην Ελλάδα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ωστόσο ο κ. Νικολόπουλος θα επανέλθει με νέα ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τα περιστατικά που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για το παιχνίδι «μπλε φάλαινα».