ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντινόπουλος: Να πως θα γλυτώσουν το χαράτσι οι μεγαλο – ιδιοκτήτες

Ντινόπουλος: Να πως θα γλυτώσουν το χαράτσι οι μεγαλο – ιδιοκτήτες
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου...

Τρόπο για να γλυτώσουν το χαράτσι στα ακίνητα φαίνεται πως βρήκαν οι μεγαλο – ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Πως; Οι μεγάλο-ιδιοκτήτες που έχουν νοικιάσει ακίνητα χιλιάδων τετραγωνικών στο δημόσιο ( και εισπράττουν αστρονομικά ενοίκια) γλυτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου αφού οι σχετικοί κωδικοί στο λογισμικό της επιχείρησης δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.

Δηλαδή Υπουργεία, Εφορίες, Σχολεία, ΔΕΚΟ κ.λ.π που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια ( πληρώνοντας, συχνά, τρελά ενοίκια) δεν θα χρεωθούν με το ειδικό τέλος ακινήτων αφού το δημόσιο δεν μπορεί να εισπράττει φόρο από τον εαυτό του.

Έτσι γλυτώνουν το χαράτσι και οι μεγάλο-ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων αφού καμία σχετική πρόβλεψη δεν έλαβε η κυβέρνηση ώστε να μην εξαιρεθούν όλοι αυτοί που κατάφεραν να νοικιάσουν τα κτίρια τους στο δημόσιο.

Κατά τα άλλα έκαναν ολόκληρες μελέτες μην τυχόν και γλυτώσει το χαράτσι οι άνεργοι και οι ανάπηροι στις φτωχό-γειτονιές όλης της Ελλάδας.