ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χαρακώματα Παπαμιμίκος-Παπαρήγα μέσω… facebook

Στα χαρακώματα Παπαμιμίκος-Παπαρήγα μέσω… facebook
Τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πανεπιστήμια ζητά επιμόνως η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ...

Τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πανεπιστήμια ζητά επιμόνως η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρά τις ενστάσεις της για το νέο νόμο-πλαίσιο, για την τριτοβάθμια, καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις στηρίζοντας το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Το "λάβαρο" των ανοιχτών Πανεπιστημίων κρατά μάλιστα πρώτος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, χρησιμοποιώντας ως όπλο του ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τις πρώτες 5 ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου, το μόνο που έπαιζε ήταν η δήθεν κόντρα ΟΝΝΕΔ - ΝΔ. Τις επόμενες 10 ήταν πως η ΔΑΠ υποκινούσε τις καταλήψεις. Τώρα που εμείς απέναντι σε όλους ανοίγουμε τις Σχολές, είναι οι χιλιάδες αγανακτισμένοι και ακηδεμόνευτοι φοιτητές που το κάνουν αυτό. Τελικά αποκαλύφθηκε μετά από τόσα χρόνια πως τη γραμμή στο σύστημα τη δίνει η Παπαρήγα, που είπε στη ΔΕΘ πως πίσω από τους Αγανακτισμένους στις πλατείες ήταν η ΔΑΠ… Μη συνεχίζετε να υποτιμάτε τη γενιά μας!», σημειώνει μάλιστα σήμερα, με παρέμβασή του μέσω Facebook.

Τη σαφή της αντίθεση με τις καταλήψεις, φρόντισε να επαναλάβει, με δελτίο Τύπου, χθες βράδυ και η ίδια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σημειώνοντας πως συμμετέχει «δυναμικά στις συνελεύσεις με πλαίσια στα οποία καταδικάζουμε και ζητάμε την αλλαγή του νέου νόμου, ο οποίος αποδοκιμάζεται μαζικά από την πλειονότητα της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε και το άνοιγμα των σχολών προκειμένου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό ομαλότερα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Βλέπουμε ότι αυτή η πρόταση κερδίζει συνεχώς έδαφος, αφού από την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολλές σχολές της Αθήνας (Θεολογία, Κοινωνική Θεολογία, Νοσηλευτική κ.α) αλλά και σημαντικές σχολές σε όλη την Ελλάδα όπως η Νομική Θες/νίκης και Κομοτηνής, και σε διάφορες άλλες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, το Βόλο, το Αιγαίο και την Πελοπόννησο, πραγματοποιούνται ήδη κανονικά οι εξετάσεις, καθώς υπερψηφίστηκαν τα πλαίσιά μας. Αυτό έγινε και σήμερα στο Βιολογικό Αθήνας και το Οικονομικό Θεσσαλονίκης. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις να πείσουμε για την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου Διαμαντοπούλου».