ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύντομης επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύντομης επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ
Μέχρι την τελευταία στιγμή θα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού–αστραπή του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη...

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού–αστραπή του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη μέσα στα προσεχή 24ωρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν εγκατέλειψε την ιδέα ακόμα και μιας διήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να πραγματοποιήσει ορισμένες από τις κρίσιμες συναντήσεις που είχε κανονίσει.

Για παράδειγμα, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη, αλλά και με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ.Τίμοθι Γκάιτνερ κατά το ολιγόωρο πέρασμά του και από την Ουάσιγκτον.

Ανοικτό παραμένει επίσης και το ενδεχόμενο μιας ολιγόλεπτης συνάντησης και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η οποία θα γίνει κυρίως για λόγους εντυπώσεων, προκειμένου να σταλεί το απαραίτητο μήνυμα προς τις αγορές.

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου δεν φαίνονται αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική και όπως είναι φυσικό, στην Αθήνα, δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, πιθανώς να γίνει την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Προς το παρόν, ωστόσο, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και όλα παραμένουν ανοικτά.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει συνάντηση με την αμερικανίδα ομόλογο του Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: www.newscode.gr