ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για capital controls: Θα προχωρήσουμε σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

ΝΔ για capital controls: Θα προχωρήσουμε σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

«Συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας», χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία ταcapital controls, σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη (28/06/2017) για τη μαύρη επέτειο των δύο χρόνων από την επιβολή τους.

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει - και θα προχωρήσει - στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.

Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς - όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος - ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.

Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:

  • Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση
  • Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
  • Να εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δισ. ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.
  • Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.
  • Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.
  • Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.
  • Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν - και θα δώσουν - λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει - και θα προχωρήσει - στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

Σχετικές ειδήσεις