ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσακαλώτος τα «έριξε» στο λαό: Γνώριζαν τι ψήφιζαν

Ο Τσακαλώτος τα «έριξε» στο λαό: Γνώριζαν τι ψήφιζαν

Χαμός στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής - Άγριος καυγάς Τσακαλώτου με βουλευτές της αντιπολίτευσης – Προκλητικός ο υπουργός Οικονομικών τα «έριξε» στον λαό λέγοντας ότι γνώριζε τι ψήφιζε.

Το άσπρο-μάυρο προσπάθησε να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αναλύοντας τις διαφορές ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το νέο Υπερταμείο, δεχόμενος τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών, ο λαός γνώριζε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 το ταμείο ήταν στο μνημόνιο. «Ήξερε ότι ήταν το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που δεν θα το είχαμε επιλέξει εμείς αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση» υπογράμμισε ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πήγαμε στον ελληνικό λαό με αυτό τον συμβιβασμό. Αν δεν είχαμε αυτή την πίεση των πιστωτών δεν θα είχαμε αυτό το ταμείο που έχουμε σήμερα. Ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε. Κάναμε έναν συμβιβασμό και είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό. Και είπαμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε»

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστρεψε τα πυρά του προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως ιδιωτικοποιούσαν την δημόσια περιουσία ή την χρησιμοποιούσαν για κομματικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα ο ίδιος εκθείασε το Υπερταμείο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν θα πληρώνει μόνο τους πιστωτές αλλά θα αξιοποιεί την δημόσια περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού, «κρατήσαμε το μωρό και αδειάσαμε το μπουγαδόνερο» χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φανερά εκνευρισμένος από την κριτική που του ασκήθηκε είπε απευθυνόμενος προς τον Κωστή Χατζηδάκη, «παλιά δεν ήσασταν τόσο λαικιστής», συμπληρώνοντας ότι η μετάλλαξη του βουλευτή έγινε εξαιτίας της συμμαχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την άλλη πλευρά της ΝΔ.

Καυγάς Τσακαλώτου – Βλάχου στη Βουλή: «Αυτό που κάνεις είναι γαϊδουριά»

Ένταση επικράτησε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της, την ώρα που πήρε τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, διέκοπτε τον υπουργό με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον εκνευρισμό του υπουργού και να αναγκάσει τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα να βάλει τις φωνές για να ηρεμήσει την κατάσταση.

«Θα με αφήσετε να μιλήσω;» επαναλάμβανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Βλάχο. «Δεν με αφήνετε να μιλήσω και είναι προφανές ότι το κάνετε σκοπίμως», του είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά με τον κ. Τσακαλώτο να απευθύνεται και πάλι στον βουλευτή της Ν.Δ., λέγοντας πως «εκπλήσσομαι για εσάς. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε. Ειλικρινά δεν το περίμενα από εσάς».

Σε άλλο σημείο και ενώ έχει προσπαθήσει ξανά να πάρει τον λόγο, από τα έδρανα της ΝΔ ακούστηκαν ξανά φωνές, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά πως «αυτό που κάνεις είναι γαϊδουριά, δεν είναι καθόλου σωστό».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων