ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ΝΔ καταθέτει ερώτηση για τις συνομιλίες Καμμένου με ποινικό κρατούμενο

Κικίλιας: Η ΝΔ καταθέτει ερώτηση για τις συνομιλίες Καμμένου με ποινικό κρατούμενο

Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα ανοικτά ζητήματα της επικαιρότητας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και προανήγγειλε την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Ο κ. Καμμένος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση:

Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Αμύνης. «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;».

Σχετικά με το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, τόνισε: «Το χάος με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τα ψέματα τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία, και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε. Η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση: Καλούμε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη για να αρθεί το αδιέξοδο. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να συναφθούν νέες συμβάσεις και να διερευνηθούν δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού», επισημαίνοντας ότι η όποια απόφαση ενδεχομένως και της επίταξης, μπορεί να γίνει μόνο με υπογραφή του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια, είπε: «Η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο. Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με την χθεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό».

Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε πως σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της πρότασής του: κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, δεσμευόμενος ότι θα εξασφαλίσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις