ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέταξαν έξω από το εντευκτήριο τον Μόσιαλο

Πέταξαν έξω από το εντευκτήριο τον Μόσιαλο
«Δεν μπορεί οι κηπουροί να βγαίνουν και να μιλούν για προνόμια!»

Άγριο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στο εντευκτήριο της βουλής όταν ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Μόσιαλο.

Αιτία για τη βουλευτική οργή αποτελέσαν οι χθεσινές δηλώσεις Μόσιαλου σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων όπου ανέφερε και πάλι ότι αυτός είναι νέος βουλευτής, έχει αποποιηθεί τα βουλευτικά προνόμια και άρα να μην ζητούνται από αυτόν εξηγήσεις.

Η φράση αυτή πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα στη βουλή με αποτέλεσμα με το που εμφανίστηκε στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Διαμαντίδης του είπε: «Είναι απαράδεκτα αυτά που λες. Προσβάλεις τους υπουργούς και τους βουλευτές δεν μπορεί την ώρα που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε συνεχώς, να έρχεσαι εσύ και να μιλάς για προνόμια».

Πιο επιθετική ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, η οποία με το που είδε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είπε σε έντονο ύφος: «Φύγε από 'δω είναι χώρος προνομίων βουλευτών».

Οι φωνές των βουλευτών έφτασαν έως και το γραφείο του προέδρου της βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου με αποτέλεσμα να βρεθεί άμεσα στο χώρο, προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ αυτή την ώρα έχει συγκεντρώσει στο γραφείο του περί τους 20 βουλευτές προκειμένου να τους επιπλήξει…

Μετά το επεισόδιο, στα πηγαδάκια που σχημάτιζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικρατούσε η φράση: «Δεν μπορεί οι κηπουροί να βγαίνουν και να μιλούν για προνόμια!».