ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας σε άλλη διάσταση: Βλέπει έξοδο από τα μνημόνια

Ρήγας σε άλλη διάσταση: Βλέπει έξοδο από τα μνημόνια

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μετά τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, εμφανίστηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι «Μετά τη συμφωνία που έγινε για την αξιολόγηση, έχει ανοίξει, και πλέον είναι ορατός όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πραγματικότητα, ο δρόμος διεξόδου να βγει η χώρα από την κρίση και να τελειώσουμε με τα μνημόνια. Αυτό έγινε μετά από μεγάλη επίμονη μάχη, με δύσκολες επιλογές τις οποίες κάναμε, αλλά τις κάναμε ως Αριστερά τιμώντας τη διαχρονική μας πορεία που σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο λαό».

Ο κ. Ρήγας σχολίασε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την τοποθέτηση της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

«Πρώτον, η κ. Θάνου είναι συνταξιούχος, είναι ελεύθερος δημοκρατικός πολίτης να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόλοιπη ζωή της. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά έγκριτος νομικός και η συμβολή της θα είναι πολύ σημαντική και σε επίπεδο διεθνών νομικών συμβουλών. Τρίτον, επειδή κάποιοι μίλησανε και για μαύρη μέρα της Δημοκρατίας, να θυμίσω δύο πραγματα: το ένα είναι ότι θα έπρεπε να ζητήσουν την παραίτηση του κ. Αθανασίου που όντας εν ενεργεία Αεροπαγίτης τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και το άλλο, ότι ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι πρώην μέλος του ΣΤΕ. Νομίζω ότι είναι υποκρισία όλο αυτό το οποίο συμβαίνει, αλλά αποτυπώνει το αδιέξοδο της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας. Να σταματήσουν λοιπόν να παίζουμε με τέτοιους όρους, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία με τη στρατηγική της είναι ενάντια στην κοινωνία, αυτο-υπονομεύεται συνεχώς και το αποτέλεσμα θα φανεί στις εκλογές που θα γίνουν το 2019» τόνισε.