ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Παρουσίασα στον Τσίπρα το παράλληλο σύστημα πληρωμών και μου πρότεινε να γίνω υπουργός

Βαρουφάκης: Παρουσίασα στον Τσίπρα το παράλληλο σύστημα πληρωμών και μου πρότεινε να γίνω υπουργός

Νέες αποκαλύψεις από τον πρώην υπουργό Οικονομικών – Υποστήριξε πως το σχέδιο γνώριζαν και οι Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος

Στη... σέντρα βγάζει για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών τον πρωθυπουργό αλλά και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν την περίοδο της «περήφανης διαπραγμάτευσης» το 2015.

Ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε στον ισχυρισμό ότι το παράλληλο σύστημα πληρωμών το είχε παρουσιάσει το Νοέμβριο του 2014 στον Αλέξη Τσίπρα, το Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Δραγασάκη στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη.

Αποκάλυψε μάλιστα πως μετά από αυτή την παρουσίαση του προτάθηκε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές.

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως «δεν υπήρξε καμία αντίδραση αλλά καθολική αποδοχή στο υπουργικό συμβούλιο», ενώ του ζητήθηκε και έδωσε ένα 10σελιδο κείμενο με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος παράλληλων πληρωμών.
«Τους παρουσίασα το παράλληλο σύστημα πληρωμών και στο τέλος ήρθαν πολλοί φίλοι υπουργοί μου είπαν συγχαρητήρια και μου δήλωσαν συγκινημένοι με αυτά που άκουσαν» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Το σύστημα παράλληλων πληρωμών θα γινόταν εν αγνοία της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς «δεν ήταν δική της δουλειά» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Μου ζήτησαν να τους καταθέσω και εγγράφως την πρόταση, εγώ λειτούργησα θεσμικά» επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνέχισε: «Υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ μας ότι αν μας κλείσουν τις τράπεζες θα υιοθετήσουμε το σύστημα». Γιατί δεν συνέβη αυτό; Όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο «Γιάνης Δραγασάκης προέβαλε βέτο. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπήρξαν δύο που μειοψηφήσαμε, εγώ και άλλος ένας είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης... και αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός».

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχε μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο.

Για άλλη μια φορά ο κ. Βαρουφάκης διεμήνυσε πως δεν φοβάται κανένα Ειδικό Δικαστήριο και προκάλεσε «όσους κοτάνε» να τον παραπέμψουν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε ευθείες βολές και προς το πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας: «Ο Σόιμπλε ενδιαφέρεται μόνο στο πώς να ''μαστιγώνει'' την Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις