ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία - Σταμάτης: Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την κυβέρνηση

Νέα Δημοκρατία - Σταμάτης: Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την κυβέρνηση

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα, χωρίς τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις του παλαιοκομματισμού, μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Με αυτό το νομοσχέδιο, που έχει στόχο οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρέχουν κοινωνικό έργο, ξεκινά η προσπάθεια της δικής μας πολιτικής».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κλείνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ, κατηγορώντας την για παλαιοκομματισμό και τονίζοντας ότι θα ήταν αποδεκτή η κριτική της αν η σημερινή κυβέρνηση διατηρούσε τον οργανισμό όπως τον βρήκε και συνεχιζόταν η σπατάλη και η κακοδιαχείριση.

«Γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν αυτή η κυβέρνηση λέει ότι ανέλαβε να διώξει τον παλαιοκομματισμό. Εσείς είστε οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού», ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε: «Αφήστε τους λαϊκισμούς. Είστε παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσετε, αλλά στον λαϊκισμό είστε ασυναγώνιστοι. Η σοσιαλιστική σας συνείδηση κάνει αυτά που εμείς αρνηθήκαμε να κάνουμε και που οι Τροϊκανοί δεν είχαν σκεφτεί καν να μας ζητήσουν».

«Ισχυρίζεται ο υπουργός ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να βγάλει από τα μνημόνια τη χώρα που εμείς τη βάλαμε. Και επειδή είναι αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση φόρτωσε με άλλα δύο μνημόνια τον ελληνικό λαό. Η αριστερή της συνείδηση ήταν που την οδήγησε σε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο» κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ