ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε Αργεντινή

Πάγκαλος: Υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε Αργεντινή
Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, θα γίνουμε Αργεντινή....

«Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, θα γίνουμε Αργεντινή», δήλωσε σήμερα μιλώντας στον 9,84 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος έστρεψε τα πυρά του και κατά όσων αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας». «Δεν καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως αν υπάρξει χάος θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες» να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί «υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά των δημοσιογράφων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τους κατηγόρησε για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεών του, αναφορικά με την τοποθέτησή του για την ανάγκη συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

«Όσοι λένε ότι ζήτησα να φύγουν 70.000 υπάλληλοι από το δημόσιο, τα λένε αυτά γιατί υπάρχει σύγχυση και αμάθεια.

«Εγώ απάντησα όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που όπως επεσήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Ήδη, σημείωσε, 40-50 χιλιάδες βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε προς τι όλες αυτές οι αντιδράσεις και η διαστρέβλωση των λεγομένων μου», αναρωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος.

Πρόσθεσε ότι η φορολογία έχει αγγίξει τα όριά της και θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους.