Λεβέντης: Στόχος η Ένωση Κεντρώων να φτάσει το 15% - Θα τιμωρηθούν οι βουλευτές που αποχώρησαν

Λεβέντης: Στόχος η Ένωση Κεντρώων να φτάσει το 15% - Θα τιμωρηθούν οι βουλευτές που αποχώρησαν

Στην εκτίμηση, που αποτελεί και προσωπικό του στόχο, η Ένωση Κεντρώων να φτάσει σε ποσοστά το 15% -έναντι 4% που είχε στις προηγούμενες εκλογές- προέβη ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισήμανε ότι γι’ αυτό το όνειρο εργάζεται μέρα-νύχτα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ Channel. Ερωτηθείς για τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε πως θα τιμωρηθούν το βράδυ των εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Β. Λεβέντης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Δήμων και των ΔΕΚΟ είναι μέγιστη προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων και για την χώρα, η δε κυβέρνηση με την στάση της κωλυσιεργεί, ως αν θέλει να καλύψει την αργομισθία και την παραβατικότητα στην λειτουργία του δημόσιου τομέα. Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ με τις απειλές της με γενική απεργία, αν προχωρήσει η αξιολόγηση, κατ’ ουσίαν ομολογεί ότι η αξιολόγηση θα πιάσει λαβράκια και θα φανεί με πιο τρόπο πτώχευσε η χώρα, επεσήμανε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα και θέτει στο επίκεντρο της επικαιρότητας, θέματα όπως η σημαία, η προσευχή στα σχολεία, οι παρελάσεις, αλλά και την Ορθοδοξία, με στόχο -όπως είπε- να αποκτήσει την αριστερή ταυτότητα μέσω της ...θρησκείας. Έχουν κάνει μετρήσεις στην κοινή γνώμη και έχουν καταλάβει πως έχουν χάσει ψηφοφόρους προς τα αριστερά από την προσέγγιση με την εκκλησία. Ο κ. Βούτσης δεν μίλησε τυχαία, πήρε επάνω του το θέμα μετά από συνεννόηση, εκτίμησε ο Β. Λεβέντης.

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναφέροντας ότι δεν θέλει να βάλει «λάδι στη φωτιά, θέλει όμως να κρατήσει και το ακροδεξιό ακροατήριο του». Στα λόγια δείχνουν ότι τσακώνονται, στην πράξη όμως είναι «αγκαλιά» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τόνισε.

Αναφερόμενος στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της κεντροαριστεράς, είπε πως δεν βλέπει μέλλον, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καμίνη ως άτομο χαμηλού προφίλ, ως μια υποψηφιότητα περισσότερο αυτοπροβολής του ιδίου. Η κεντροαριστερά χρειάζεται ισχυρή προσωπικότητα, η Κεντροαριστερά είναι μια υπόθεση πληγωμένη, πρόσθεσε. Ενώ επικαλέστηκε πρόσφατη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, στην οποία εκείνος του είχε πει ότι δεν φοβάται ούτε την Φ. Γεννηματά, ούτε τους πρώην συντρόφους του «δραχμιστές». Αναφορικά με το κόμμα του, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με στελέχη που έχουν ταυτιστεί με το παρελθόν, τα σκάνδαλα και τα θαλασσοδάνεια που έφεραν την χώρα στην πτώχευση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αλαζόνα». Όντας ο πρόεδρος της ΝΔ νέος άνθρωπος, θα έπρεπε να διδάξει άλλη νοοτροπία και πολιτικό πολιτισμό, σύμφωνα με τον Β. Λεβέντη.

Πηγή: ΑΠΕ