ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φαρμάκι» Ντόρας - ΛΑ.Ο.Σ. μετά την κατεδάφιση της πολυκατοικίας

«Φαρμάκι» Ντόρας - ΛΑ.Ο.Σ. μετά την κατεδάφιση της πολυκατοικίας
Το αιχμηρό σχόλιο Σαμαρά χτύπησε… φλέβα, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων...

«Η Κεντροδεξιά στην οποία εμείς πιστεύουμε δεν είναι ούτε πολυκατοικία, ούτε μονοκατοικία, ούτε η καλύβα του καραγκιόζη», σημείωσε την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου στη ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας την πόρτα σε ΔΗ.ΣΥ. και ΛΑ.Ο.Σ., σημειώνοντας ξεκάθαρα πως η ΝΔ χωράει όλους τους Έλληνες, εκτός από τους λαϊκιστές και τους καιροσκόπους.

Το αιχμηρό σχόλιο Σαμαρά, αλλά και η διευκρίνησή του πως ο χώρος της Κεντροδεξιάς καλύπτεται απολύτως στην Ελλάδα από τη Ν.Δ., φαίνεται πως χτύπησε… φλέβα, αφού οι αντιδράσεις και τα επικριτικά σχόλια, από τα «εξαπτέρυγα» και τη «συμμαχία των προθύμων» -όπως ο ίδιος συνηθίζει να αποκαλεί την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη- διαδέχονται το ένα το άλλο.

Για «ακροδεξιά στροφή», «εθνικοσιαλιστική αντίληψη» και «λαϊκισμό που παρόμοιός του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη», έκανε λόγο η Χανιώτισσα αρχηγός, μιλώντας ακόμη και για πατριδοκαπηλία που δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό.

Για «αρχηγό χωρίς κόμμα», έκανε λόγο από την πλευρά του, από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να του εξηγήσει πώς έζησε και τί έκανε τα 10 χρόνια της απουσίας του από την πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο τόπος «δεν παραδίδεται σε ανθρώπους του τίποτα».

Το επόμενο διάστημα, οι καθημερινές επιθέσεις και αναφορές αναμένεται να πληθύνουν, αφού τα 2 μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς, βλέπουν με ανησυχία το δημοσκοπικό άλμα της Συγγρού, καθώς μια ενδεχόμενη αυτοδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τα αφήσει… εκτός παιχνιδιού, με το «όνειρο» της συγκυβέρνησης να χάνεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η κα Μπακογιάννη δεν δυσκολεύεται να αναφερθεί στον αρχηγό της ΝΔ, κάτι που το πρώτο διάστημα απέφευγε συστηματικά, ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίζεται αιχμηρότερος στην κριτική του προς τον Αντώνη Σαμαρά, παρά προς την κυβέρνηση της χώρας που ασκεί πολιτική και λαμβάνει τις αποφάσεις.