ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λος Άντζελες ο υπουργός Εξωτερικών

Στο Λος Άντζελες ο υπουργός Εξωτερικών
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τις προσπάθειες της χώρας να εκπληρώσει τους στόχους...

Την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις σημαντικές επιτυχίες, που έχει ήδη καταγράψει σ' αυτό το διάστημα υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε ομιλία του στο World Affairs Council, του Λος Άντζελες, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τις προσπάθειες της χώρας να εκπληρώσει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και την ανάγκη εφαρμογής τους.

«Η συνεχής παραφιλολογία περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα και την πολιτική αποφασιστικότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας να αντιμετωπίσουν με οριστικό τρόπο την κρίση. Αντίθετα, δυσκολεύουν τη διαχείρισή της», σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και εξήρε «την αποφασιστικότητα» των Ελλήνων, παρά τα μέτρα που έχουν προκαλέσει «απίστευτο πόνο», για την αντιμετώπιση της κρίσης και την παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα.

Ο κ. Λαμπρινίδης είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας "Λος Άντζελες Τάιμς", με τους οποίους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και θέματα σχετικά με τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Λος Άντζελες, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας και τον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση. Οι ομογενείς εξέφρασαν μεγάλη αγωνία για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας, ενώ για μια ακόμη φορά εκδήλωσαν τη "διαρκή στήριξη" που προσφέρουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Λαμπρινίδης μεταβαίνει σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου επίσης θα πραγματοποιήσει επαφές.