Κικίλιας: Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως πελάτες

Κικίλιας: Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως πελάτες

Για «βέρτιγκο» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στα «δώρα τα οποία επιφυλάσσει για τους Έλληνες» ο Αλέξης Τσίπρας πριν ανέβει στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως «ο Σεπτέμβριος για τους Έλληνες έχει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, σε σύνολο 3,1 δισ., έχει τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και έχει και ΕΦΚΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα του κ. Τσίπρα όσο και αν θέλει να την φτιασιδώσει με επικοινωνιακά σόου ή ό,τι μπορεί να στήσει αυτό το μήνα στη ΔΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στα όσα είπε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η πραγματικότητα «περιγράφεται δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο από τον πρώην υπουργό του ο οποίος με κυνισμό κοιτάει τους Έλληνες στα μάτια και λέει: "Σε σας που είπαμε πρόπερσι ότι θα διαγράψουμε τον ΕΝΦΙΑ και δεν θα πληρώσετε ούτε ευρώ και σε εσάς που είπαμε πέρυσι ότι είμαστε κράτος δικαίου και κυβέρνηση που είναι με τους πολλούς και θα τον μειώσουμε κιόλας... ελάτε μωρέ περσινά ξινά σταφύλια..." Αυτό περιγράφει το πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεται τους πελάτες, όχι τους πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός κράτους δικαίου που, όπως είπε, πρέπει να είναι λειτουργικό και να παρέχει υπηρεσίες σεβόμενο τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, ενώ πρέπει πρώτα να μπορεί να στηρίζει τους αδύναμους. «Αυτό σημαίνει ελευθερία, αυτό σημαίνει αλληλεγγύη. Αυτό εννοούσε ο Κ. Μητσοτάκης όταν είπε και μίλησε για τη μεγάλη κοίτη του φιλελεύθερου πραγματισμού, τη ΝΔ. Αυτό μεταφράζεται στη σοβαρότητα, στο όραμα, την ελπίδα και την προοπτική με την οποία αντιμετωπίζει τη χώρα και όλους τους πολίτες της ο Κ. Μητσοτάκης, γι’ αυτό και δεν έχετε ακούσει από το στόμα του μια υπερβολή», δήλωσε κάνοντας λόγο για δυο διαφορετικούς κόσμους. «Είναι ο κόσμος της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, του οράματος, της ελπίδας και της προοπτικής. Από την άλλη είναι ο κόσμος της δημαγωγίας και του ψέματος προκειμένου να μείνουν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους. Μεταξύ των δυο πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι τον ενδιαφέρει ο λαός και η μεσαία τάξη και οι αδύναμοι, καταρρίπτεται.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων