ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αναφέρει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την απουσία της Ελλάδας από την Σύνοδο του Παρισιού

Τι αναφέρει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την απουσία της Ελλάδας από την Σύνοδο του Παρισιού

Η ευρωαφρικανική μίνι σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Παρίσι αφορούσε στον μεταναστευτικό δρόμο της κεντρικής Μεσογείου, όπου οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές προέρχονται, κυρίως, από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που συμμετείχαν στη σύσκεψη οι πρόεδροι του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι αντιστοίχως, όταν βρίσκονταν σε έξαρση οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου, είχαν συγκληθεί αντίστοιχες συσκέψεις με στόχο τη διαχείριση των ροών εδώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παρατηρούν, ότι «η μετανάστευση είναι ενιαίο φαινόμενο» και υπογραμμίζουν ότι η βελτίωση της κατάστασης στο Αιγαίο δεν πρέπει να σημαίνει άρση της ετοιμότητας που οφείλει να δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν, συμπληρώνουν, συνεχίζουν να εργάζονται για την επιτυχία της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και τη διατήρηση των περιορισμένων ροών στο Αιγαίο.

Η Σύνοδος έγινε με τη συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων