ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Προ των πυλών ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Προ των πυλών ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είναι προ των πυλών, διαμηνύει ο Νίκος Παππάς σε άρθρο του, στο οποίο κάνει λόγο για «κλειστό κλάμπ καναλαρχών» για τη δημιουργία του οποίου επιρρίπτει ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά σε άρθρο με τον τίτλο «Από τη διαπλοκή στην κανονικότητα» και το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Δημοκρατία», σημειώνει πως ο ορισμός της τιμής εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες, έγινε με το σκεπτικό «το τελικό έσοδο για το Δημόσιο να μην υπολείπεται του εντυπωσιακού τιμήματος που είχε προκύψει από την περσινή διαδικασία» και συμπληρώνει πως «εν ολίγοις, το ΕΣΡ καθόρισε τιμή εκκίνησης ίση με το ποσό που εξασφάλισε ο διαγωνισμός του Αυγούστου του 2016».

«Το γεγονός ότι η αδειοδότηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, δεν σημαίνει και ότι τα κανάλια συνεχίζουν επί ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνουν. Για την ακρίβεια, πληρώνουν μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από το 2015 ως σήμερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταβάλει περί τα 90 εκατ. ευρώ για τέλη χρήσης συχνοτήτων και φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων - έναν φόρο που, αν και είχαν ψηφίσει, εμμονικά αρνούνταν να καταλογίσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς.

Σχετικές ειδήσεις