ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Η υπόθεση Γεωργίου δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση

Κοντονής: Η υπόθεση Γεωργίου δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση

Στο ζήτημα της ποινικής δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και τις αντιδράσεις που προκαλεί στην Κομισιόν αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη (06/09/2017) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Real FM» και απαντώντας σε ερώτηση αν ζητήθηκε από την στην ελληνική πλευρά να παρέμβει ώστε να πιστοποιηθεί ότι κακώς διώκεται ο κ. Γεωργίου, ο υπουργός είπε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το εάν έχει ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση, απάντησε: «Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω. Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει».

«Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Σχετικές ειδήσεις