ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Παραμένω στον δήμο αν εκλεγώ επικεφαλής της κεντροαριστεράς

Καμίνης: Παραμένω στον δήμο αν εκλεγώ επικεφαλής της κεντροαριστεράς

Την πρόθεσή του να εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Αθηναίων, σε περίπτωση που εκλεγεί επικεφαλής της κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στον Σκάι, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε χαρακτηριστικά, πως: «Εάν εκλεγώ επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν θα φύγω από τον δήμο Αθηναίων, καθώς εκλέχτηκα για συγκεκριμένη θητεία και ήταν γνωστή η πολιτική μου ταυτότητα...Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, μαζί με το επιτελείο μου, στον δήμο».

Προς επίρρωση των λεγομένων του, υπενθύμισε πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ίδρυσε πολιτικό φορέα ενόσω ήταν δήμαρχος, όπως και πολλοί δήμαρχοι ήταν ταυτόχρονα κορυφαία και ενεργά πολιτικά στελέχη των κομμάτων τους.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εκλογής, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της ηλεκτρονικής διαδικασίας ψηφοφορίας και της συμμετοχής εξ αποστάσεως νέων από το εξωτερικό.

Η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων θα δώσει δυναμική στο εγχείρημα, σημείωσε ο κ. Καμίνης και έκανε λόγο για πολιτικό σεισμό που θα προκαλέσει αναταράξεις και αντιδράσεις στο πολιτικό σύστημα. Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του νέου φορέα, τόνισε πως «το κόμμα μας θα κάνει το πρόγραμμά του και θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Είναι ένα πρώιμο ερώτημα οι μελλοντικές συνεργασίες».

Μίλησε για έναν ομοιογενή φορέα που «δεν αποκλείει κανέναν από κανένα κόμμα», τονίζοντας πως όλοι είναι συνιδρυτές.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να απομακρυνθούν "βαρίδια" από το κόμμα είπε: «δεν αποκλείεται εκ προοιμίου κανείς...όλα αυτά τα λύνει η ζωή...».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της Eldorado ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «ανεξάρτητα από το που είναι η ευθύνη, θέλω η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί ώστε η συγκεκριμένη επένδυση να μείνει στη χώρα και για τις θέσεις εργασίας αλλά και για το μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές στο εξωτερικό».

Σχετικές ειδήσεις