Εκδόθηκαν δύο άδειες για τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας

Newsroom Newsroom

Εκδόθηκαν δύο άδειες για τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας

Σήμερα εκδόθηκαν, τελικά, οι δύο άδειες για τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που προανήγγειλε και ο Γιώργος Σταθάκης κατά τη συνάντησή του με τους εργαζομένους, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί αιφνιδιαστική έφοδο στο υπουργείο

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Παράλληλα, με την δεύτερη άδεια, χορηγείται στην «Ελληνικός Χρυσός» άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών. Προϋπόθεση είναι η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.α.

Από την πλευρά της, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Σταθάκη, διαμηνύοντας, ωστόσο ότι αναμένει άμεσα τόσο τις άδειες για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα», ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved