ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής για την ρύπανση στον Σαρωνικό: Οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού

Κουρουμπλής για την ρύπανση στον Σαρωνικό: Οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού

Συνέντευξη Τύπου για την οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει στον Σαρωνικό το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη 2», παρέθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το υπουργείο Ναυτιλίας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο καθαρισμός θα έχει ολοκληρωθεί σε 25-30 μέρες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης υποστήριξε πως η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ διερωτήθηκε τι εννοούν όσοι κατηγορούν ότι υπήρξε καθυστέρηση, εννοώντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αντιπολίτευσης.

«Τι εννοείτε υπήρξε καθυστέρηση; Στη δική τους εποχή, πόση ώρα από τη στιγμή που γίνεται ένα ναυάγιο παρεμβαίνουν τα σωστικά μέσα, τα αντιρρυπαντικά μέσα, γίνεται η σύμβαση ανάθεσης της αντιρρυπαντικής προσπάθειας, στεγανοπόιησης του πλοίου και η άντληση;».

Αναφορικά με το θέμα της παραίτησης ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε, «Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως «βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το «πόσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν».

Ο υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε πως επιχειρούν ακόμα επτά σκάφη, άλλα δώδεκα ιδιωτικά τριών εταιρειών, ένα σκάφος της ΕΜΣΑ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού με στόχο την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος και τον καθαρισμό της θάλασσας από τα καύσιμα, ενώ επεσήμανε ότι ο καθαρισμός θα έχει ολοκληρωθεί σε 25-30 μέρες.

Σχετικές ειδήσεις