ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης όπως... Πάγκαλος: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει η κοινωνία

Τσιρώνης όπως... Πάγκαλος: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει η κοινωνία

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο και το περίφημο «μαζί τα φάγαμε» θυμίζει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα

Επιχειρώντας να αποτινάξει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, ο... οικολόγος κ. Τσιρώνης πέταξε «την μπάλα στην εξέδρα».

«Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός στον ΣΚΑΙ.

Όπως σημείωσε την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε την κυβέρνηση για την ολιγωρία που επέδειξε υποστηρίζοντας πως σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

Όσον αφορά τη ρύπανση σημείωσε πως «δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι συνέπειες».

Σχετικές ειδήσεις