ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική
Ο βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης...

Ο βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα της δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

O κ. Λεβέντης τόνισε ότι παρά την αποδοχή του αιτήματος από όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, το θέμα παραμένει μέχρι σήμερα σε θεωρητικό επίπεδο. Εκτός από την ανισοκατανομή των υγειονομικών μονάδων μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, υπάρχει και ανισοκατανομή στο ίδιο το κέντρο. Προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές νοσοκομειακές ανάγκες της Ανατολικής Αττικής, απαιτείται η λειτουργία δύο σύγχρονων νοσοκομείων, αφενός στην περιοχή του Μενιδίου, αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, με τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, είναι επιτακτική η δημιουργία ενός νοσοκομείου, το οποίο θα βρίσκεται στο κέντρο της. Και σίγουρα όχι στο πρώην παιδοψυχιατρικό νοσοκομείο Νταού Πεντέλης και μάλιστα σε ζώνη αυστηρής προστασίας. Επιπλέον, ρώτησε τον Υπουργό αν περιλαμβάνεται στα σχέδια της Πολιτείας η δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, σε ποια τοποθεσία και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης δυστυχώς δεν μπόρεσε να δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις και αποδέχτηκε ότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου κατάλληλων προδιαγραφών στην Ανατολική Αττική. Αυτό, που μπορεί να γίνει, είναι να ευπρεπιστούν τα παραπήγματα του πρώην παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Νταού Πεντέλης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «Νοσοκομείο» 200 κλινών. Στην ουσία δηλαδή, ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας, που με τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας, που θα ενισχυθούν, θα καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού της Ανατολικής Αττικής.