ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν υπήρξα ποτέ προσκεκλημένος του Κουντούρη

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν υπήρξα ποτέ προσκεκλημένος του Κουντούρη

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα που έφερναν τον κ. Κουρουμπλή να είναι προσκεκλημένος σε γιορτή του εφοπλιστή Θεόδωρου Κουντούρη, το πλοίο του οποίου μόλυνε τον Σαρωνικό, ο υπουργός Ναυτιλίας απαντά με γραπτή ανακοίνωση και κάνει λόγο για λάσπη και συκοφαντίες. 

«ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΗΤΑΝ ΕΚΔΗΛΏΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

«Ουδέποτε έχω συναντηθεί με τον κ. Κουντούρη, ουδέποτε έχω μιλήσει μαζί του και ουδέποτε με κάλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας σε εκδήλωσή του. Το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο. Ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος (03 Μαρτίου 2017) με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουρουμπλής κάνοντας λόγο για λάσπη και συκοφαντίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟ

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξηγεί ότι δεν πήγε σε εκδήλωση του Θεόδωρου Κουντούρη, αλλά σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ναυπηγικής Βιομηχανίας εις την οποία - όπως αναφέρει - ήταν καλεσμένοι και παραβρέθηκαν και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Λιμενικού:

«Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ), στις 3 Μαρτίου 2017, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα, όπως ο Δήμαρχος Περάματος και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητα του, αλλά και επιβεβλημένο».

Για το αληθές του ισχυρισμού του ο κ. Κουρουμπλής παραθέτει και την πρόσκληση της εκδήλωσης:

prosklisi

Ο κ. Κουρουμπλής κάνει λόγο για απόπειρα εκβιασμού του λόγω των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την πάταξη του λαθρεμπορίου:

«Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.

Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη διάψευση εξέδωσαν τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αγία Ζώνη, όσο και ο σύνδεσμος ναυπηγικής βιομηχανίας εις την οποία γίνεται σαφές ποιος διοργάνωσε την εκδήλωση.

kanakis

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πλοικτήτρια εταιρεία του Αγία Ζώνη ΙΙ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το εν λόγω δημοσίευμα είναι ψευδές, συκοφαντικό και ανυπόστατο, για τους εξής λόγους

1) Ουδέποτε έχει συναντηθεί ο κ. Κουντούρης με τον κ. Κουρουμπλή. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή άλλη σχέση μεταξύ τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μέχρι την ημέρα του ναυαγίου, ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας αγνοούσε την ύπαρξη της εταιρείας και του εκπροσώπου μας.

2) Την 3 Μαρτίου 2017, το Σωματείο Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργάνωσε χοροεσπερίδα σε νυχτερινό κέντρο. Στην χοροεσπερίδα μεταξύ άλλων, παρευρέθη ο κ. Κουντούρης, μέλη της οικογένειας του και φίλοι, καθόσον την επόμενη ημέρα 4 Μαρτίου ήταν η ονομαστική εορτή του κ. Κουντούρη. Στην χοροεσπερίδα, σε άλλο τραπέζι, με άλλη παρέα, παρευρίσκετο και ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς κατόπιν προσκλήσεως του Σωματείου.

3) Αν και δεν απολογούμαστε στον εν λόγω ιστότοπο και σε κανένα άλλο μέσο, διευκρινίζουμε προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του ψευδεπίγραφου ρεπορτάζ, ότι πέραν της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ο κ. Υπουργός και ο κ. Κουντούρης, δεν διασκέδαζαν μαζί, αφού δεν γνωρίζονται καν.

4) Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι βέβαια ως απόδειξη της ανύπαρκτης φιλικής σχέσης μεταξύ του κ. Υπουργού και της οικογένειας Κουντούρη, αλλά ως συνήθως γίνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις.

5) Τέλος, δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, διότι στο όνομα πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων, για άλλη μια φορά εκθέτονται δημόσια, άνευ λόγου και με απρόβλεπτα αποτελέσματα, μέλη της οικογένειας του κ. Κουντούρη, χωρίς προηγουμένως οι υπεύθυνοι της «φοβερής αποκάλυψης» να επικοινωνήσουν μαζί τους, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια».