ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Καταντήσαμε... Μποτσουάνα εξαιτίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Μπακογιάννη: Καταντήσαμε... Μποτσουάνα εξαιτίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις «αρνητικές επιδόσεις της Ελλάδας στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας» ασκεί με γραπτή της δήλωση την Τετάρτη (27/09/2017) η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Σήμερα, που η χώρα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το Α.Ε.Π, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε να ρίξει τη χώρα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας, πίσω από τη Ρουάντα, την Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν και την Αλγερία», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, κάνοντας αναφορά στην έκθεση Global Competitiveness Report του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για στροφή στις επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οικονομία καταγράφει ακόμη μια αρνητική επίδοση, στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας. Για την περίοδο 2017 - 2018, η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας υποχωρεί κατά μία θέση, καταλαμβάνοντας την 87η μεταξύ 137 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση», αναφέρει η ίδια σχετικά.

«Η κακή επίδοση της χώρας μας επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου. Η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία, η έλλειψη ρευστότητας, τα διαρκή εμπόδια στην επιχειρηματικότητα επιδεινώνουν το επενδυτικό κλίμα και δυσχεραίνουν τη θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση. Στην αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση, η Ελλάδα βρισκόταν στην 86η θέση. Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2014 - 2015, βρισκόταν στην 81η θέση», επισημαίνει – μεταξύ άλλων – η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικές ειδήσεις