ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Τα Βαλκάνια πρέπει να γίνουν η νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Τα Βαλκάνια πρέπει να γίνουν η νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ

Τη στήριξη της Ελλάδας προς τη Σερβία αλλά και τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου που επιθυμούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία και δείχνουν σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό Δίκαιο, υπογράμμισε την Τετάρτη (27/09/2017) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο υπουργό Άμυνα, Αλεξάντερ Βούλιν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ελλάδα θα βοηθήσει, με την εμπειρία που διαθέτει και την τεχνογνωσία της, την Σερβία στον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών όχι μόνο θα συνεχισθούν, αλλά θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο κυρίως στα θέματα που αφορούν στην εμπέδωση στην περιοχή των Βαλκανίων της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, κυρίως για τις χώρες εκείνες, οι οποίες θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, εξάλλου, ότι «η περιοχή της Βαλκανικής πρέπει να γίνει η Νοτιοανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο ρόλος της, αυτή είναι η προοπτική της».

Από την πλευρά του, ο κ. Βούλιν, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς και σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

«Αυτό το γεγονός καταδεικνύει τις αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Σέρβος υπουργός Άμυνας.

Σχετικές ειδήσεις