ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αεροδρόμια: Πόσα εκατομμύρια ζητούν οι Γερμανοί από το ελληνικό κράτος - Τι απαντά ο Πιτσιόρλας

Αεροδρόμια: Πόσα εκατομμύρια ζητούν οι Γερμανοί από το ελληνικό κράτος - Τι απαντά ο Πιτσιόρλας

Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες της Fraport για τα προβλήματα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τιμήσει τη σύμβαση και να αναλάβει τις οικονομικές ευθύνες της, δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μία ημέρα μετά το δημοσίευμα «βόμβα» του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί ζητούν αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος!

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο υφυπουργός Οικονομίας δεν μίλησε για συγκεκριμένα ποσό, όμως σημείωσε ότι το αίτημα της Fraport εξετάζεται από επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών. Τόνισε ότι τέτοια τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται συχνά σε πολλές συμβάσεις και αποτελεί μεγάλο ζήτημα.

Προσέθεσε ότι όπως Αθήνα περιμένει από την εταιρεία να καταβάλλει το ετήσιο ενοίκιο για τα περιφερειακά αεροδρόμια έτσι και η ελληνική πλευρά σέβεται τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με το Spiegel η γερμανική εταιρεία Fraport αντιμετώπισε μία άθλια εικόνα στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως εντοπίστηκαν χιλιάδες λάμπες καμένες, χιλιάδες πόρτες να λείπουν, ενώ θέτουν και θέμα ασφαλείας λόγω κακοσυντήρησης.

Η γερμανική εταιρεία μπροστά σε αυτή την εικόνα, θεωρεί πως οι συνθήκες αυτές που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους όρους των συμβολαίων που έχουν υπογραφτεί με το ελληνικό δημόσιο.

Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει

Εξάλλου, αναφερόμενος στην εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί με το Ελληνικό, ο υφυπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε ότι η επένδυση θα προχωρήσει οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Τόνισε το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κι ακόμα κι αν κρίνει ότι ορισμένες εκτάσεις στο Ελληνικό είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» τα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το μοναδικό ζητούμενο θα είναι οι εργολάβοι να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Σχετικές ειδήσεις