ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Προεδρία των Βραβείων Sciacca στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Εξωτερικών

Η Προεδρία των Βραβείων Sciacca στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Εξωτερικών

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις των επικεφαλής ης Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Sciacca στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Sciacca, Don Bruno Lima, η Βίκυ Μπαφατάκη Γενική Γραμματέας Sciacca, ο Aντιπρόεδρος του Foundation Fabrizio Marsili και ο σύμβουλος του Foundation Sciacca Γιώργος Ολύμπιος όπου τους υποδέχτηκε ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος και αντάλλαξαν απόψεις γύρω απ’ τον Πολιτισμό, την Επιστήμη και την φιλία των δύο λαών.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Αμανατίδη. Οι δυο πλευρές συζήτησαν πιθανές συνεργασίες εκατέρωθεν στον πολιτιστικό τομέα και ο Υφυπουργός προσκλήθηκε στην ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Sciacca το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Βατικανό. Τα θέματα που προέκυψαν από την συνάντηση θα συζητηθούν ενδελεχώς με τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής διπλωματίας Δρ. Ευστάθιο Λιανό Λιάντη.

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Καθηγητή του Δ.Π.Θ. Παναγιώτη Κριμπά, ο οποίος στηρίζει το έργο των Βραβείων και συζητήθηκε η προοπτική σημαντικών εκδηλώσεων στη χώρα μας, στο πλαίσιο δράσεων των Βραβείων Sciacca.