ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σέρρες: Με αυτή την κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει

Μητσοτάκης από Σέρρες: Με αυτή την κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει

Συνεχίζει την περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις Σέρρες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στην κεντρική αγορά της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους, εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους καθώς και με καταστηματάρχες, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συζητώντας μαζί τους ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει ένα πολύ καλύτερο μέλλον. «Η Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης «είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει». Τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον, αλλά ξεκαθάρισε: «Προϋπόθεση είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Με αυτή την κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα ανατάξουμε την οικονομία. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές. Πώς θα φέρουμε επενδύσεις».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ), όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του κέντρου για την πολύτιμη υποστήριξη που προσφέρουν με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ, που φτάνουν εκεί από όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό στην Ελλάδα της κρίσης να κινητοποιείται και η ίδια η κοινωνία των πολιτών, μέσα από οργανωμένες εθελοντικές δράσεις, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες και αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη» ενώ συνεχάρη τα μέλη της ομάδας «για την εξαιρετική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως για το πάθος και την αγάπη που δείχνουν στη φροντίδα παιδιών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

«Υπάρχουν» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ορισμένοι άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με τη μετριότητα. Και αυτοί οι άνθρωποι, όταν βλέπουν ένα πρόβλημα, λένε "Γιατί όχι;" Λένε "γιατί να μην μπορέσουμε να το κάνουμε;" Και φαντάζομαι ότι όλη η ομάδα, που στήριξε πριν 10 χρόνια το ΚΕΘΙΣ - όταν ξεκίνησε με αυτό το όνειρο - πήγε κόντρα στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της εποχής. Και αυτοί οι άνθρωποι, κατάφεραν, μέσα σε 10 χρόνια, να πετύχουν κάτι το εξαιρετικό».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη γέφυρα της Βυρώνειας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των βουβαλοτρόφων της περιοχής Τρύφωνα Γιαντσίδη για την εκτροφή και τη μεταποίηση των προϊόντων, όπως και τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τόπου. Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, στο σημείο όπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο δέχθηκαν τη βουλγαρική αντιπροσωπεία την 1η Ιουλίου 1913 για να υπογράψουν τη συνθήκη ανακωχής μετά τη νίκη της Ελλάδας στον Β' Βαλκανικό Πόλεμο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το χωριό 'Ανω Πορόια, όπου συναντήθηκε με τη Δήμητρα Ίτσιου, ανιψιά του ήρωα Δημητρίου Ίτσιου, η οποία του διηγήθηκε την ιστορία του θείου της που πολέμησε σε πολυβολείο στο οροπέδιο Μπέλες.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και μια μικρή βιοτεχνία παρασκευής βουβαλίσιου γάλακτος, όπου ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της υπερφορολόγησης αλλά και της έλλειψης κινήτρων από πλευράς κράτους για επέκταση της δραστηριότητάς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις