Μέγας Αλέξανδρος: Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών γίνεται το πρώην ορφανοτροφείο

Newsroom Newsroom

Μέγας Αλέξανδρος: Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών γίνεται το πρώην ορφανοτροφείο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραχώρηση του οικοπέδου στο Δήμο Θεσσαλονίκης – Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η ανασκαφή στην Αμφίπολη

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Μπουτάρη για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραχώρηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», για τη δημιουργία πάρκου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανοιχτό και προσβάσιμο προς όλους, με ειδική μέριμνα για ΑμΕΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Γιάννη Μπουτάρη για την πορεία συγκρότησης φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος θα νομοθετηθεί μέσα στο 2017, καθώς και για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην τελική ευθεία και συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα της αναβάθμισης της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και η ανάπλαση της Νοτιοανατολικής πύλης του Δήμου.

tsipras tzitzikostas

Στη συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) με 30 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, όπως και την ενίσχυση της ΠΚΜ με 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας με χρηματοδότηση σε πρώτη φάση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της ανασκαφής στην Αμφίπολη και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη σύσταση φορέα διαχείρισης για τον Θερμαϊκό Κόλπο, εξαγγελία η οποία βρήκε σύμφωνο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved