ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατήφεια και γκρίνια στο υπουργικό

Κατήφεια και γκρίνια στο υπουργικό
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο...

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε έκδηλος ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις όσον αφορά τόσο στις αποκρατικοποιήσεις, όσο και στην παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Τα «πυρά» συγκέντρωσαν ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και ο παραιτηθείς –πλέον- κ. Χάρης Παμπούκης, οι οποίοι μονοπώλησαν κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να σώσει τη χώρα. Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και τις ξένες επενδύσεις, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αδερφό του κ. Νίκο Παπανδρέου. Υποτίθεται ότι μέσω του κ. Παπανδρέου υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» με το Κατάρ.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, ενώ οι πιέσεις της τρόικας προς την κυβέρνηση εντείνονται συνεχώς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διατυπώθηκε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυτός που «κρύβεται» πίσω από την βούληση των εταίρων να λάβουν απόφαση για την έκτη δόση στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου. Αυτό το γεγονός μέλλει να οξύνει το πρόβλημα στα ταμειακά αποθέματα του Δημοσίου.

Μάλιστα, εκφράστηκαν φόβοι ότι οι καθυστερήσεις και οι παλλινωδίες στους χειρισμούς της τρόικας αλλά και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου μπορεί να μην επιτρέψουν εκταμίευση πριν από τις 21 Οκτωβρίου, κι αυτό μόνον μέρους της έκτης δόσης.

Μία τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται και καθυστέρηση ως προς τη λήψη της απόφασης του ΔΝΤ, που δεν αναμένεται να ληφθεί πριν τις αρχές Νοεμβρίου