ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Μιχαλιολιάκος: «Προτεραιότητα μου η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας»

Β. Μιχαλιολιάκος: «Προτεραιότητα μου η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας»
Την αποφασιστικότητα του να τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στο ακέραιο εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος....

Την αποφασιστικότητα του να τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στο ακέραιο εξέφρασε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλειος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως βασική του προτεραιότητα είναι η άριστη αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου Πειραιά, που παραμένει ανενεργή για πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε οικόπεδα που ανήκουν στον Πειραιά και δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως είναι η βίλα Ζαχαρίου και το στρατόπεδο Παπαγεωργίου, που ειρήσθω εν παρόδω, προτίθεται να κάνει μήνυση για καταπάτηση δημοτικής περιουσίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΛΠ και δη στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, στον οποίο επισημαίνει την ανάγκη εύρεσης της καλύτερης πολιτικά και νομικά λύσης, προκειμένου το λιμάνι να επανέλθει στο Δήμο και να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός Πυλώνας.

Στην εν λόγω επιστολή, προτείνεται αντί της πώλησης με την οποία ο Δήμος είναι εντελώς αντίθετος, να υλοποιηθεί πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης υπηρεσιών του λιμανιού με όρους και προϋποθέσεις, που θα συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην πόλη του Πειραιά.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως μία ακόμα προεκλογική δέσμευση του για αναβάθμιση της περιοχής με την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών, γίνεται πραγματικότητα καθώς μπαίνει σήμερα οριστικά «λουκέτο» στο Κέντρο Αποκατάστασης από τα Ναρκωτικά στον Πειραιά.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως σε ένα μήνα θα επιχειρήσει να μετατρέψει τον Πειραιά στην πιο καθαρή πόλη του κόσμου, με συντονισμένες ενέργειες, ενώ δήλωσε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία πάρκων, έτσι ώστε να αυξήσει την ποσότητα πράσινου στην Πόλη.

Τέλος, αναφέρθηκε στους μεγάλους ευεργέτες του Δήμου, που παραχώρησαν χρήματα και τίτλους γης στον Πειραιά, η δράση των οποίων πρέπει να τιμάται από όλο το πειραϊκό κοινό.