ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Ομόφωνη απόφαση για παράταση της λειτουργίας της πέραν του Οκτωβρίου και για τρεις επιπλέον μήνες, έλαβε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, για την περίοδο 1997 – 2014.

Επομένως, η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την πρόταση παράτασης του έργου της επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι «πλέον με τα στοιχεία που έχουν έλθει στην επιτροπή, έχει διαμορφωθεί η εικόνα για τα θέματα που εξετάζονται». Ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής διαφώνησαν με την τοποθέτηση του κ. Μηταράκη και τελικά ομόφωνα η επιτροπή ενέκρινε την τρίμηνη παράτασή της.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι το σχόλιό του δεν αφορούσε γενικά το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά τη δικογραφία των καταγγελιών του κ. Πολάκη και σημείωσε τον προβληματισμό του γιατί η Επιτροπή δεν συνεδρίασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες καίτοι «τα στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση των όλων μελών».

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα της επιτροπής βρίσκονται η διερεύνηση των πεπραγμένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα όσα έχουν συμβεί στο χώρο των φαρμάκων και η υπόθεση Novartris.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων