ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννινα: «Μπαράζ» υποσχέσεων από τον Τσίπρα και επίθεση κατά των ΜΜΕ

Ιωάννινα: «Μπαράζ» υποσχέσεων από τον Τσίπρα και επίθεση κατά των ΜΜΕ

Ομιλία στο 5ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου απηύθυνε την Τρίτη (24/10) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τα Ιωάννινα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε εκείνους που με πανικό βλέπουν την χώρα να πετυχαίνει τους στόχους της.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου», τόνισε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως αυτή την εβδομάδα οι αγρότες θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε «να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι».

«Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. «Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ», ανέφερε.

tsipras ioannina 3

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το οδικό δίκτυο της περιφέρειας λέγοντας πως «προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ. Ένα έργο - πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής».

«Στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι «εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα - Άρτα - Πρέβεζα –Ηγουμενίτσα». «Το 2016 αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα».

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στα ΜΜΕ

tsipras ioannina 2

«Τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε το λαό να συγκρίνει που ήμασταν όταν παραλάβαμε και που είμαστε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, «καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λέγοντας «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό ορισμένων που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατο».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μίλησε για fake news που χτυπούν την κυβέρνηση, καθώς ορισμένοι έχουν εξαπολύσει προσπάθεια παραπληροφόρησης, ενοχλούμενοι από την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, ότι δεν πρόκειται για φαινόμενο ψευδών ειδήσεων αλλά για «απελπισμένες» ειδήσεις.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε, «εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα συγκροτηθεί η νέα εποχή, το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του τόπου»,

Σχετικές ειδήσεις