Ομιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα: Εκλογές το 2019 για το ποιος θα πάει τη χώρα στην επόμενη μέρα

Ομιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα: Εκλογές το 2019 για το ποιος θα πάει τη χώρα στην επόμενη μέρα

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τέλος στην εκλογολογία αποφάσισε να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες Τρίτη 24/10/2017 κατά την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, από την ακατάσχετη φιλολογία περί εκλογών, στα ζητήματα της οικονομικής ανάπτυξης. 

«Πετύχαμε και επειδή ήμασταν οι πρώτοι σ' αυτή την -επταετή ως τώρα - περιπέτεια που πήγαμε στην κάλπη με παρρησία και απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό, ζητώντας του να επιλέξει ποιος θέλει να διαπραγματευτεί, με τη συμφωνία στο τραπέζι» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε στέλνοντας μήνυμα για το χρόνο των επόμενων εκλογών: «Και πάλι, όταν βγούμε από τα μνημόνια, το καλοκαίρι του 2018, αλλά στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019, με παρρησία θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να τον καλέσουμε να επιλέξει και να κρίνει πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα πάει την επόμενη ημέρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα».

Γνωρίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση τα τελευταία χρόνια ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι:

«Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες, καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση», δήλωσε και υπενθύμισε πως έχουν λάβει ενισχύσεις 2,8 δισ. ευρώ το 2017. Επισήμανε ότι το 2016 «αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα», ενώ δεν… «ξέχασε» ούτε τους αλιείς: «Δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι. Σε κλάδους αυτούς κατευθύνονται 520 εκατ. ευρώ»!

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα που είναι σχεδιασμένα να γίνουν στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε, προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ., ενώ στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα. Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα - Άρτα - Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα!

Έντονη ήταν και η κριτική που άσκησε κατά της ΝΔ την οποία κατηγόρησε για διασπορά fake news. 

Απέδωσε δε το θόρυβο που προκαλείται συχνά σε βάρος της κυβέρνησης στα… fake news, που προέρχονται από μέσα ενημέρωσης, αλλά και τη ΝΔ.

Μεταξύ των «πλαστών», αλλά και «απελπισμένων», όπως τις είπε, ειδήσεων που μεταδίδονται είναι και όσες μιλούν για δημοσιονομικές αστοχίες, προβλήματα στις αξιολογήσεις, καθώς και άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. «Όταν δεν τους βγαίνει στο οικονομικό πεδίο το σχέδιο, ανακαλύπτονται χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία» σημείωσε δεικτικά.

Μάλιστα συνέδεσε τις ειδήσεις αυτές με πολιτικές και άλλες στοχεύσεις: «Υποστηρίζουν τα συμφέροντα του "παλιού συστήματος" που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το "μαύρο πρόβατο"» τόνισε και πρόσθεσε: «Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η τρίτη αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά… Ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών… Πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν» υπογράμμισε.